Rektor Peabskolan

Sökes till Göteborg

Peabskolan AB är ett helägt dotterföretag till Peab och finns i Göteborg, Malmö och Solna. Vi utbildar idag ca 300 ungdomar och erbjuder Bygg- och anläggningsprogrammet för behöriga och Introduktionsprogram för icke behöriga elever. Peabskolans verksamhet bygger på en pedagogisk modell där en utvecklad form av APL, ett aktivt värdegrundsarbete, kurs- och ämnesintegrering samt en djupgående modell för individualisering är de fyra grundprinciperna. Utvärderingar baserade på både kvalitativa och kvantitativa resultat visar att modellen hittills varit mycket framgångsrik.

På Peabskolan Göteborg finns det cirka 100 elever och 12 medarbetare. Vi arbetar helt kurs- och ämnesintegrerat, vilket förutsätter ett stort mått av flexibilitet och uppfinningsrikedom hos alla medarbetare. Eftersom en del av våra elever på bygg- och anläggningsprogrammet tas in som obehöriga är det viktigt att alla förstår vikten av att arbeta individualiserat, och att alla medarbetare verkligen tror på alla elevers möjlighet att, med rätt stöd och rätt pedagogisk metod, lyckas nå målen. Vi söker dig som har ett stort engagemang för elever och lärare och som dessutom kan vara en god ambassadör för vår verksamhet.

Om tjänsten

Peabskolan i Göteborg söker nu en tillförordnad rektor. Tjänsten är på 100% med tillträde i december 2022 och tjänsten sträcker sig t.o.m juni 2024. Skolans huvudinriktning är bygg- och anläggningsprogrammet med ett elevantal på hundra elever.

Du är som tillförordnad rektor på Peabskolan ansvarig för att rektorsuppgiften utförs enligt lag och förordning. Du har ett tydligt pedagogiskt ledarskap och vi vill att du har några års erfarenhet av personalansvar och tillhörande uppgifter avseende arbetsmiljöansvar och budgetarbete. Du tycker om att driva både strategiskt utvecklingsarbete och prestigelöst operativt ledningsarbete i vardagen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet men ser gärna att du har:

- pedagogisk högskoleutbildning med inriktning mot gymnasieskola.

- erfarenhet från att arbeta som rektor och erfarenhet från bygg- och anläggningsprogram och/eller introduktionsprogram är det meriterande.

- lett framgångsrik skolutveckling med goda resultat.

- har gått eller går rektorsprogrammet och gärna andra påbyggnadsutbildningar inom ledarskap, ekonomi och HR.

Du är bra på att strukturera upp arbetet både för dig själv och andra och delegerar med både tydlighet och lyhördhet. Du har god administrativ och organisatorisk förmåga, liksom god samarbetsförmåga både som chef och kollega. Du är tydlig i din kommunikation och är strategisk men har förmågan att stanna upp och reflektera. Du är en naturlig ledare som prestigelöst leder nära din verksamhet och du har en genuin vilja till att få dina medarbetare att samverka och växa.

Du ingår i ledningsgruppen och tillsammans med dina rektorskollegor driver du arbetet med våra pedagogiska och strategiska mål.

För frågor gällande tjänsten kontakta VD Peabskolan, Alexandra Johansson 073-3376450 alexandra.johansson@peab.se

Urval sker löpande fram t o m sista ansökningsdag 10 oktober.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökan 2022-10-10

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 63 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Fler lediga tjänster inom Peabkoncernen

Dela det här på: