Kalkylingenjör

Mora

Kalkylingenjör

Vill du ha ett ansvarsfullt och varierande arbete? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Som kalkylingenjör på Peab Bygg i Mora kommer du att driva hela kalkylprocessen från förfrågningsunderlag till färdigt anbudsförslag. Rollen som kalkylingenjör ger dig stora möjligheter att arbeta med olika typer av projekt med varierande inriktning och storlek. I Peab kommer du också in i ett företag som aktivt satsar på att erbjuda medarbetarna utbildning och personlig utveckling. Peab har som ambition att vara branschens bästa arbetsplats.

Arbetsuppgifter

Som kalkylingenjör arbetar du självständigt med att ta fram anbudsförslag för kommande byggprojekt. Du driver processen från förfrågningsunderlag till färdigt anbudsförslag och kan ibland ha flera projekt på gång samtidigt. Arbetet innebär att analysera, identifiera risker samt se möjligheter att hitta alternativa konkurrenskraftiga lösningar på våra kunders projektplaner. Arbetet bedrivs ofta i nära samarbete med inköpare, entreprenadingenjörer och arbetschef.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har en teknisk eller ekonomisk utbildning som civil- eller högskoleingenjör med erfarenhet från byggbranschen i form av produktionsprojekt, kalkylarbete och projektekonomi. Vi kalkylerar i MAP och har du erfarenhet av att jobba med 3D-modeller för att integrera BIM i kalkylskedet samt kunskap inom kontraktsadministration så är det en merit. Vi ser även att du har mycket goda datakunskaper i Excel, behärskar planeringsprogrammet Powerproject eller motsvarande. Du har minst tre års arbetslivserfarenhet inom bygg där du arbetat som kalkylingenjör, arbetsledare eller platschef. Utefter ditt engagemang, bakgrund och tidigare erfarenhet har du stor möjlighet att vara med och utveckla rollen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du är kostnadsmedveten och har förmåga att fatta beslut. Du tycker om att arbeta självständigt med förmåga att driva ditt eget arbete framåt men har även lätt för att samarbete och är van att arbeta mot tydliga deadlines. Du har goda datakunskaper och trivs att arbeta med siffror.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökan 2019-10-09

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 53 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Stefan Ors, Arbetschef

Telefon: 0733-374029

Fler lediga tjänster inom Peabkoncernen

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.