Kalkylingenjör

Sundsvall

Vi på Peab Anläggning Nord växer ständigt och letar efter dig som vill arbeta med oss i våra spännande anläggningsprojekt i Norrland. Vi arbetar inom mark och infrastruktur innebärande allt ifrån grundläggningar av byggnader och exploateringsområden till broar, vägar och järnvägar. Marknaden inom vår geografi ser ljus ut och för att vi ska lyckas med kommande utmaningar behöver vi fler duktiga medarbetare.

Drivs du av att tillsammans med teamet, och med stort eget ansvar, leverera goda resultat i rätt tid?
Då kan du vara den vi söker!

Om tjänsten

I rollen som kalkylingenjör är du en nyckelperson för hela anbudsprocessen, från kundmöten, inkommande förfrågningsunderlag till färdigt anbudsförslag.
Utöver ditt fokusområde inom kalkyl kommer dina arbetsuppgifter att bestå av att komma med tekniska förslag och lösningar, stötta i anbudsprojektering, utföra mängdberäkningar, pris och tidssättningar samt samverka med inköp.
Hos oss får du variation genom att arbeta med både mindre och väldigt stora projekt samt i nära samarbete med projektingenjörer, inköpare, platschefer, projektchefer och arbetschefer.
Du arbetar under eget ansvar, och med support från våra processer och välutvecklade system har du ett tydligt stöd i ditt arbete.
Du finns där för platscheferna i frågor som rör anbud och kalkyl.
I rollen kommer du att få analysera, identifiera och hitta kreativa lösningar på våra kunders önskemål samtidigt som du hela tiden har ett långsiktigt perspektiv med fokus på lönsamhet, kvalitet och arbetsmiljö.
Placeringsort: Sundsvall, men du kommer arbeta med projekt i hela vår region.

Kompetenser och personliga egenskaper

Rätt person är nyfiken på att se hur arbetet fortskrider från anbudsförfarandet till att projektet är i hamn med ett gott resultat. Som person kan du hantera struktur även under perioder med snäva deadlines.
Dina tidigare erfarenheter gör att du kan granska underlag kritiskt. Du kan se rimlighetsbedömningar i tidigt skede samtidigt som du ständigt agerar problemlösare för att skapa kreativa lösningar inom branschens ramverk.
Du är affärsmässig och kostnadsmedveten och har lätt för att skapa och behålla goda relationer med människor runtomkring dig.
Din naturliga fallenhet för lagspel och samarbete är ett faktum då du är en nyckelspelare i teamet.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kravprofil

Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet av anbudsförfarandet och aktivt arbete med förfrågningsunderlag och anbudsförslag. I rollen krävs god kunskap kring ramverket AMA. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet från arbete i produktion när det gäller större projekt inom mark, väg och anläggning, med viljan att anta utmaningen som kalkylingenjör.
För att trivas i rollen har du ett intresse för ekonomiska resultat och administration. Det är viktigt med goda kunskaper i Excel samt vana från kalkyleringsprogram, t.ex MAP som vi arbetar i.
Körkort är ett krav.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökan 2019-10-06

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Fredrik Thiger, bitr regionchef

Telefon: 0733-37 12 88

Nils Eriksson, Kalkylchef

Telefon: 0733-339424

Fler lediga tjänster inom Peabkoncernen

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.