Senior redovisningsekonom

Solna

Till Bolagsredovisningsgruppen i Solna söker vi nu en erfaren redovisningsekonom med fokus på fastighetsredovisning. Som senior redovisningsekonom på Peab Support kommer du att ingå i ett team bestående utav ca 20 personer som hanterar redovisningen för Peabkoncernens fastighets- och bostadsutvecklingsbolag. Ditt huvudsakliga ansvarsområde innebär att du självständigt sköter löpande redovisning, bokslut och rapportering för ett antal av dessa bolag. Möjlighet till utökat ansvar inom moms och skatt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som senior redovisningsekonom

 • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Service och stöd till controllers och produktion i redovisningsfrågor 
 • Upprätta årsredovisningar och inkomstdeklarationer
 • Delaktig i processen vid köp och försäljningar av bolag/fastigheter
 • Fastighetsmoms, t.ex. momsutredningar i projekt, jämkning av moms
 • Rapportering till myndigheter t.ex. moms, statistik
 • Kontakt med revisorer

System som används är 3L, Cognos och Wolters Kluwer

Kvalifikationer och erfarenhet

 • Vi söker dig som är högskoleutbildad eller relevant utbildning med inriktning mot redovisning
 • Du har minst 5 års erfarenhet av redovisning gärna från fastighetsbolag
 • Du ska självständigt ha jobbat med att upprätta bokslutsavstämningar, årsredovisningar och kvalitetssäkra inkomstdeklarationer
 • Goda kunskaper om moms- och skatteregler

Personliga egenskaper

Du som person är framförallt kommunikativ och flexibel samt har förmågan att kunna se detaljer lika lätt som helheten. Du gillar att ha kvalitet och service i fokus. Du är drivande och självgående och trivs med att ha ett stort eget ansvar. Vidare stöttar du och delar med dig av dina kunskaper till kollegorna på avdelningen.  Du är bra på att bygga relationer och förstår betydelsen av teamarbete. Du har en prestigelös inställning och är inte rädd för att hugga i där det behövs.

I denna rekrytering samarbetar Peab med Dfind Finance. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carin Wall på telefonnummer 0729-88 90 07 eller mail carin.wall@dfindfinance.se
Urval och intervjuer sker löpande varför vi vill rekommendera att skicka ansökan så snart som möjligt. Till ansökan bifogas CV och personligt brev. Ansök via www.dfindfinance.se

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökan 2019-03-24

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Carin Wall, rekryteringskonsult Dfind Finance

Telefon: 0729-88 90 07

Fler lediga tjänster inom Peabkoncernen

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.