Senior Projekteringsledare till nya Peab Teknik

Stockholm

Vill du arbeta med projekteringsledning i både stora och små projekt och samtidigt utveckla Peabs gemensamma arbetssätt och stöd för projekteringsledning? Vi erbjuder en unik chans att blanda operativt projektarbete med strategisk utveckling av Peabs verksamhet. Du kommer att vara en del av Peab Teknik - en nystartad central grupp inom Affärsområde Bygg -  där du får möjlighet att lära känna stora delar av Peabs byggverksamhet.

Peab Teknik söker en senior projekteringsledare som ska vara en del i pågående uppbyggnad av en central teknikavdelning som erbjuder operativt stöd från tidigt utvecklingsskede till färdig byggnad. Rollen innefattar även sammanhållande av internt nätverk  av regionala projekteringsledare för kompetensspridning och initiativtagare för centrala utvecklingsarbeten inom området. Peab Teknik består idag av ca 20 medarbetare och fungerar som ett specialistteam av tekniktjänsterna Konstruktion, Installation, Projektering, Energi, BIM och Fukt.

Om arbetet 

Som projekteringsledare kommer du få ett arbete med utmanande, nyskapande och utvecklande uppgifter. Du får en nyckelroll i vårt team och kommer vara en stor del av vår gemensamma utveckling.

Din roll kommer i stort att innebära att leda, styra och samordna konsulter och egna resurser inom givna tids- och kostnadsramar för projekt. Vidare kommer du att inom givna ramar leda och driva projektering såväl i projektutvecklingsfasen som i detaljprojektering. På ditt bord ligger också att medverka vid upphandling av konsultuppdrag inom olika teknikgrenar. Projekten kommer variera i allt från bostäder till kommersiella och offentliga lokaler.

Dina insatser kommer att bidra till såväl företagets framgång som till en bättre arbetsplats och vi kommer att lägga stor vikt vid personlig tillämpning.

Kravprofil

Du har minst 10 års arbetslivserfarenhet från byggbranschen och flerårig erfarenhet av projekteringsledning och komplexa projekt. Vad gäller den formella kompetensen har du universitets- eller högskoleutbildning, alternativt eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi eller arkitektur. Om du tidigare har arbetat med projektledning, kanske som platschef, byggledning eller motsvarande, ser vi detta som meriterande.

Vi ser även gärna att du har god kunskap i moderna projekteringsverktyg som Lean-metodiken Visuell Planering och BIM-modellering.

Som person är du kommunikativ. Du talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och små och stora grupper. Vidare är du en god lyssnare och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen.

Du är affärsmässig och tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och anpassar dina handlingar efter detta. Slutligen ser vi gärna att du är en person som arbetar bra med komplexa frågor. Du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

Ansökan och placering

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Resor ingår i tjänsten. Placeringsort är på Peabs kontor i Solna eller Göteborg.

Mer om Peab Teknik

Peab Teknik är ett samarbete mellan teknikstödsorganisationer inom Peab koncernens affärsområden. Tillsammans erbjuds en attraktiv arbetsplats och karriärväg för specialister samt ett ökat erbjudande till kund genom teknikstöd från mark till tak.

Peab Teknik Bygg är ett internt specialiststöd inom strategiska nyckelområden som bidrar med samlad erfarenhet från Peabs storskaliga fördelar till Peabs byggprojekt och genom att ta fram effektiva tekniska lösningar och analyser i anbud och projektering, bidra med spetskompetens till produktionen och utveckla Peab med kunskap från forskning och utveckling bidrar vi till att göra Peab till det bästa bygg- och anläggningsbolaget.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökan 2019-04-30

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Andreas Furenberg, Teknikchef

Telefon: 0733-37 11 00

Ulrika Torstensson, HR

Telefon: 0725-334057

Fler lediga tjänster inom Peabkoncernen

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.